Няколко прости начина за удължаване на живота

Няколко прости начина за удължаване на живота

Няколко прости начина за удължаване на живота

Психологът Л. Аткинсън, опирайки се на многогодишния си опит и последните медицински изследвания, е направил списък от няколко достатъчно прости правила, съблюдаването на които могат не просто да са полезни за здравето, но и да удължат живота на всеки човек.

№1. Дишайте през сламка

Отделяйте поне 2-3 минути на ден изпълнение на следващите упражнения: правете дълбоки дълги вдишвания през сламка (Вземете една сламка или тръбичка с дължина не по-малко от 20 см, натопете я в бутилка с вода. Вдишайте  дълбоко и бавно издишвайте въздуха през тръбичката във водата, така че мехурчетата да дойдат от дъното. Може да издишвате и на къси тласъци).

Това ще Ви позволи да дишате по-дълбоко, което от своя страна ще подобри работата и мощността на вашите дробове, да забави пулса и да намали кръвното налягане.

№2. Яжте повече лук – да, лук

80 грама от този леснодостъпен продукт е в състояние значително да намали риска от развитие на рак на яйчниците, на ларинкса и рак на дебелото черво, а също и за общо укрепване на имунната система, благодарение на изобилието на съдържащия се в лука кверцетин.

№3. Чаша чай на ден

Както показват множество изследвания специални компоненти в чая допринасят за намаляване нивата на хормоните на стреса, подобряват състоянието на кръвоносните съдове и дори увеличават способността за оцеляване след сърдечен удар с 28%.

№4. Ходете пеша

Многобройни проучвания казват, че дори кратка разходка, извършвана ежедневно, има благоприятно въздействие върху работата на мозъка и забавя процеса на стареене на паметта.

№5. Не дръжте ярко оцветените плодове в хладилника

Няколко прости начина за удължаване на живота

Няколко прости начина за удължаване на живота

Съхранението на плодовете в условията на стайна температура повишава техните лечебни свойства, според изследване, проведено от Министерството на земеделието на САЩ. Такива ярки плодове като домати, диня, гуава и грейпфрут съдържат в себе си много ликопен, бета-каротин, рециклиран от организма във витамин А и каротеноиди, чийто брой непрекъснато се увеличава, но не и при ниска температура.

№6. Дъвчете 20 пъти

Сдъвквайте храната 20 пъти, така не само ще намалите количеството на постъпващите в организма калории, но и до 50% възможността за развитие на диабет от тип 2 (най-честа причина за него е затлъстяването).

№7. Усмихвайте се широко

Широката усмивка стартира отделянето в организма на определени химични вещества, които могат да ви накарат да се почувствате щастливи. По този начин се подобрява психичното ви състояние, което пък е една от най-важните движещи сили за повишаване на имунитета.

№8. Клюкарствайте за здраве

Резултати от изследване, проведено от учени в Харвард, показват, че добрите клюки в кръг от приятели само за 20 минути повишават нивото на хормона прогестерон, понижаващ тревожността и стреса.

Няколко прости начина за удължаване на живота

Няколко прости начина за удължаване на живота

One thought on “Няколко прости начина за удължаване на живота

  1. Много интересна статия! Моите поздравления!
    Искам само да вмъкна нещо- заменете кафето с нещо по-здравословно.
    Успех на всички!

    Харесвам

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s